Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Touareg R - kraftig hybrid

Oppdatert 02.mars 2020

Touareg R blir den nye toppmodellen fra Volkswagen. Med intelligent elektrisk ytelse blir nye Touareg R en utsøkt kombinasjon av ytelser og effektivitet. Så sant batteriet har tilstrekkelig ladenivå, starter nye Touareg R alltid i det helelektriske «E-MODE». Som verdens første plug-in-SUV kan Touareg R leveres med «Trailer Assist», altså assistert rygging med tilhenger.

 

Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 14,1 kWh, nok til å tilbakelegge en gjennomsnittlig jobbpendlerreise med nullutslipp. Det er også mulig å kjøre elektrisk i opptil 140 km/h.

Artikkelen fortsetter:

Touareg R: Nullutslipp i lokaltrafikk. Et batteri på 14,1 kWh gjør det mulig å kjøre typiske pendlerdistanser helelektrisk.

Som alle Touareg-modellene, har den nye R-utgaven «4MOTION» permanent firehjulsdrift som standard. Kraftoverføringen går gjennom en åttetrinns automatgirkasse med «Tiptronic». En senterdifferensial med asymmetrisk fordeling av dreiemomentet (torsen) kan gi inntil 70% av drivkreftene til forakselen, og inntil 80% av kreftene kan leveres til bakakselen.

Den kraftfulle drivlinjen med 700 Nm dreiemoment gjør at tillatt tilhengervekt er hele 3,5 tonn, noe som også håndteres i «E-MODE». Som verdens første plug-in-SUV kan Touareg R leveres med «Trailer Assist», altså assistert rygging med tilhenger. Touareg blir nå også tilgjengelig med «Travel Assist», og vil bli den første Volkswagen som kan tilby førerassistanse – både i lengderetningen og sideveis – helt opp til toppfarten på 250 km/h (elektronisk begrenset).

Artikkelen fortsetter...

Første R-modell med plug-in-hybrid

Det nye flaggskipet er utviklet av Volkswagen R, som tradisjonelt står for merkets mest sportslige modeller. Touareg R representerer et paradigmeskifte: Dette er den første R-modellen med plug-in hybriddrivlinje. Det er også første gang en hybrid er den kraftigste Volkswagenmodell på markedet.

Touareg R er den tredje plug-in-modellen fra Volkswagen, som følger i sporene etter Golf og Passat GTE. Dette blir derimot den første firehjulsdrevne modellen i Volkswagens rekke av hybrider. Drivlinjen består av en V6 TSI bensinmotor med 340 hk (250 kW), og en elektrisk motor med 136 hk (100 kW). Når begge enhetene yter maksimalt med en boost-funksjon, er systemytelsen 460 hk (340 kW), og dreiemomentet 700 Nm.

Nye Volkswagen Touareg R kommer på markedet i siste halvdel av 2020.