Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

ID.3 ofte stilte spørsmål

Oppdatert 08.juni 2020

Ofte stilte spørsmål om Volkswagen ID.3 1ST.

 1. Hva blir prisen på ID.3 1ST?

I august 2019 ga vi en indikasjon for ID.3 1ST med en startpris på under 330.000 kroner. Situasjonen med Covid-19 pandemien påvirker hele samfunnet og har endret rammevilkårene vesentlig siden i fjor sommer. Blant annet er den norske kronen betydelig svekket. Det har vært utfordrende, og vi har jobbet hardt for fortsatt å kunne tilby konkurransedyktige priser på ID.3 1ST.

For basismodellen er oppdaterte prisindikasjon:

ID.3 1ST : under kr. 355.000*

For første gang kan vi dele prisindikasjoner for utstyrsnivåene Plus og Max:

ID.3 1ST Plus: under kr. 405.000*

ID.3 1ST Max: under kr. 455.000*

*Prisindikasjonene er inklusive frakt- og leveringsomkostninger, levert hos forhandler i Oslo. De endelige prisene vil først bli kommunisert samtidig i alle landene i Europa i forbindelse med åpning av forhåndssalget 17. juni.

2. Når kan jeg bestille bilen?
Vi åpner for bestilling av ID.3 1ST fra og med 17. juni 2020 eksklusivt for de som har forhåndsbestilt bilen. Før 17. juni vil vi sende informasjon om priser og bestillingsprosessen.

3. Når vil jeg motta nøyaktige modellopplysninger?
Du vil løpende motta nyheter, informasjon og detaljer om Volkswagen ID.3 1ST-modellene gjennom nyhetsbrevet når du har fullført forhåndsbestillingen.

 

4. Hva er forskjellen mellom spesialutgaven Volkswagen ID.3 1ST og den serieproduserte modellen?

Alle som har bestilt en ID.31ST er garantert levering i 2020. Forhåndsbestillerne får en bil basert på Pro Power med 204 hk og 0-100 km/t på 7,3 sek. ID.31ST er en bil med særegne detaljer som skiller seg ut fra de øvrige modellene. Lanseringsmodellen kommer med det mest aktuelle batteriet med 420 km rekkevidde og 100 kW DC lading. 2.000 kWt kostnadsfri lading er inkludert for ID.31ST.

ID.31ST vil få en attraktiv pris med kundefordel på ca. kr 25.000,- sammenlignet med en spesialbestilt versjon. Noe av utstyret som er inkludert er Discover Pro navigasjonssystem med 10'' skjerm, trådløs App-connect, 2-soners Climatronic klimaanlegg samt 18 tommers lettmetallfelger.

5. Hva er forskjellen mellom de tre utstyrsversjonene for spesialutgaven Volkswagen ID.3 1ST?
ID.3 1ST kommer i utstyrsversjone ID.3 1ST, Plus og Max. ID.3 1ST er komplett utstyrt til deg med det aller viktigste for det norske markedet. Her får du lang rekkevidde til mer enn de daglige kjøreturene, til en attraktiv pris.

Inkludert utstyr

Varmepumpe med aktiv batterioppvarming og -kjøling
Ombordlader 11 kW
Hurtiglading 100 kW
Adaptiv cruise-control med «Stop & Go"
Discover Pro navigasjonssystem med 10" touch screen fargeskjerm og 4+1 høyttalere (inkl senterhøyttaler på instrumentpanel)
Hello ID. stemmekontoll
Front assist (kollisjonsvarslingssystem) Lane assist (filholderassistent)
Isofix barneseteinnfesting for to barneseter bak
Keyless startknapp
Parkeringssensorer foran og bak
Full-LED frontlys / LED baklykter
Oppvarmet multifunksjonsratt i skinn med touchbetjening
Oppvarmede vindusspylerdyser
Stoffmatter foran og bak
DAB + digitalt radiomottak
2-soners Climatronic
2 USB type C uttak i midtkonsoll til lading/data
Fjernbetjent sentrallås med tyverisikring
Tak, bagasjeluke og spoiler på panser lakkert sort blank
Trådløs App-Connect med speiling av smarttelefon til infotainmentssystem
Rekuperasjon bremseenergigjenvinning
Ladekabel for stikkontakt og Mode 3 type 2, 32 A
m.m

 

De endelige prisene vil først bli kommunisert samtidig i alle landene i Europa i forbindelse med åpning av forhåndssalget 17. juni. Vi tar forbehold om at endringer kan forekomme. Konkrete spesifikasjoner vil komme på et senere tidspunkt. Du vil motta mer informasjon på forhånd på e-post om spesifikasjonene til de enkelte utstyrsversjonene i god tid før bestillingstidspunkt. Så snart bilen åpner for endelig bestilling og signering av kjøpekontrakt kan du velge blant tre spesialutgaver, forutsatt at den respektive variant/farge ikke er utsolgt. Fordelen med et lavt kønummer vil være flere valgmuligheter ved bestillingstidspunktet.

6. Kan jeg fritt tilpasse Volkswagen ID.3 1ST-spesialutgaven?
Nei. Når du legger inn bestillingen din og inngår kjøpekontrakt, kan du velge én av tre forhåndsbestemte utstyrsversjoner av spesialutgaven (forutsatt at en eller flere av variantene ikke er utsolgt).

7. Kan jeg endre spesifikasjonene på min Volkswagen ID. 3 1ST?
Nei. Volkswagen ID.3 1ST-modellene er forhåndsdefinert, derfor kan ikke utstyret endres. Modellen vil være tilpasset norske forhold og vil komme i 3 utstyrsversjoner.

8. Hva slags drivlinje har Volkswagen ID.3?
Volkswagen ID.3 1ST vil ha en fullelektrisk drivlinje med bakhjulstrekk. Den elektriske motoren sitter på bakakslingen som gir økt vekt på drivhjulene og perfekt balanse. Det er ikke planlagt firehjulstrekk på Volkswagen ID.3.

9. Hva er rekkevidden på Volkswagen ID.3 1ST?
Rekkevidden på ID.3 1ST vil bli inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. WLTP rekkeverdiene for standardmodellene kan avvike avhenging av bilens utstyr. Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsutstyr, utetemperatur, antall passasjerer/bagasje og topografi.

10. Hvor stort batteri vil Volkswagen ID.3 1ST leveres med?
Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med det mest etterspurte batteriet med 58 kWh nettokapasitet og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km.

11. Vil det være mulighet for å hurtiglade Volkswagen ID.3 1ST?
De eksakte detaljene rundt lading av ID.3 1ST vil komme på et senere tidspunkt, men muligheter for hurtiglading med 100 kW DC vil være standard for Volkswagen ID.3 1ST.

12. Hvor stor blir Volkswagen ID.3 1ST?
Volkswagen ID.3 1ST vil være 4,26 meter lang og 1,81 meter bred inkl. utvendige speil som er omtrent samme størrelse som en Golf. Den er 1,55 meter høy som er ca 8 cm høyere enn Golf. Dette innebærer høyere sittestilling og svært god takhøyde innvendig. MEB-plattformen gir Volkswagen ID.3 1ST en betydelig lenger akselavstand og dermed en svært romslig kupé med plass tilsvarende større biler.

13. Hvor stort blir bagasjerommet i Volkswagen ID.3 1ST?
ID.3 1ST har et bagasjeromsvolum på 385 liter og får innvendige mål som følger; lenge: 852 mm, bredde mellom hjulhus: 1.001 mm, høyde til bagasjeromstiltdekning: 535 mm. Det er noe større enn på dagens Golf. Under det variable bagasjeromsgulvet vil det være et eget oppbevaringsrom for ladekabler etc.

14. Hvilke farger vil bli tilgjengelig for Volkswagen ID.3 1ST?
Det vil være et begrenset antall farger tilgjengelig. ID.3 1ST kommer i følgende fire farger:

Glacier White metallic
Mangan Grey metallic
Makena Turkis metallic
Moonstone Grey

15. Hvor mange seter vil Volkswagen ID.3 1ST komme med?
Volkswagen ID.3 1ST vil ha 5 seter og du vil få tilsvarende komfortnivå som vi kjenner til fra dagens Golf. De høyere utstyrsversjonene Plus og Max får setetrekk i Alcantara med flere innstillingsmuligheter. På Max-utgaven vil modellen i tillegg få regulerbar korsryggstøtte, uttrekkbar lårstøtte på forsetene og elektrisk justering av setene. Flere detaljer vil komme på et senere tidspunkt.

16. Vil Volkswagen ID.3 1ST komme med hengerfeste eller mulighet for takstativ?
Nei, Volkswagen ID.3 1ST vil dessverre ikke komme med hengerfeste eller mulighet for montering av takstativ. Det vil imidlertid være mulighet for transport av ski gjennom skiluke (standardutstyr på Plus og Max) i baksetet samt en løsning for transport av sykler og andre gjenstander på en anordning for dette bak på bilen.

17. Hva inneholder spesialtilbudet på kostnadsfri lading til kunder som forhåndsbestiller en ID.3 1ST?
Dersom du har forhåndsbestilt en ID.3 1ST vil du få 1 års kostnadsfri lading ved offentlige ladestasjoner tilknyttet tjenesten We Carge (inntil 2000 kWh). Her vil du kunne bruke kjente ladeoperatører som hurtigladenettverket IONITY for å lade bilen din. Flere detaljer om tjenesten We Charge vil komme på et senere tidspunkt.

18. Hvor mange ID.3 1ST blir tilgjengelig for det norske markedet?
Vi merker en enorm etterspørsel etter nye ID.3 1ST og er meget fornøyd med å ha fått tildelt en av de største andelene av bilene fra denne første ID.3 serien, som blir produsert i en begrenset utgave på 30.000 eksemplarer i Europa.

19. Når starter utleveringene?
Produksjonen av ID.3 1ST startet 4. november 2019. Utleveringene starter fra sommeren 2020, og alle som har forhåndsbestilt ID.3 1ST vil få sin bil innen utgangen av 2020.

20. Er det plass til barnevogn i bagasjerommet?
ID.3 1ST har et bagasjeromsvolum på 385 liter og får innvendige mål som følger; lenge: 852 mm, bredde mellom hjulhus: 1.001 mm, høyde til bagasjeromstiltdekning: 535 mm. Det er noe større enn på dagens Golf. Under det variable bagasjeromsgulvet vil det være et eget oppbevaringsrom for ladekabler etc. Det er litt dypere og større enn på e-Golf som rommer 341 liter, så hvis barnevognen passer i en e-Golf, så vil den også passe i ID.3 1ST.

21. Hvordan er bakseteplassen for tre barn i forhold til en Passat?
Den innvendige plassen, spesielt for baksetepassasjerene, vil være svært god ettersom ID.3 1ST har en akselavstand som er over 13 cm lenger enn på Golf, og tilnærmet lik som på Passat . Takhøyden anses å bli omtrent som på Golf, for selv om ID.3 1ST er omtrent åtte cm høyere enn Golf, vil også sitteposisjonen være høyere. ID.3 1ST er registrert for fem personer, og både forseter og baksetet vil være utformet tilsvarende dagens Golf.

22. Blir det hengerfeste, og hva blir eventuelt maks hengervekt? Hvordan kan jeg ta med en sykkel - eller to?
ID.3 1ST vil dessverre ikke kunne leveres med tilhengerfeste eller mulighet for å trekke tilhenger. Det vil imidlertid bli mulig å transportere sykler på en anordning beregnet for sykkelholder bak.

23. Hvor god plass er det til et par ski i bilen, og hvordan vil det fungere å ha et par ski liggende så de stikker frem forbi forsetene?
ID.3 1ST vil ikke kunne benytte lasteholdere for transport av gjenstander på taket. Det vil bli mulighet for transport av sykler på en anordning beregnet for sykkelholder bak, samt muligheter for transport av ski og andre lange gjenstander gjennom en skiluke i bakseteryggen.

24. Størrelse er en viktig faktor når man kjøper bil, og mange har sendt inn spørsmål om hvor stor ID.3 1ST egentlig er.
Målene på ID.3 1ST er enda ikke hundre prosent bekreftet, men bilen vil være på størrelse med dagens e-Golf, bortsett fra at den er cirka åtte centimeter høyere. Akselavstanden er imidlertid over 13 cm lenger, noe som gir en ekstra romslig kupé.

25. Hvor lang rekkevidde vil den ha, og hvor fort kan den lades?
Lanseringsmodellen ID.3 1ST vil ha en rekkevidde på cirka 420 km. Den kan hurtiglades med en kapasitet på 260 km på en halvtime. Senere kommer en innstegsmodell med rekkevidde på cirka 330 km og fra 2021 en versjon med inntil 550 km rekkevidde. Sistnevnte vil sannsynligvis ha noen restriksjoner på utstyr. Vi anser versjonen med 420 km rekkevidde til å bli den mest solgte modellen med hensyn til pris, levering og behov.

26. Har forstått at bilen leveres med bakhjulsdrift. Hvordan blir den da på norsk vinterføre? Hva i all verden er grunnen til at ID.3 1ST blir Volkswagen's første rent bakhjulsdrevne bil siden Bobla gikk ut for 45 år siden?
ID.3 1ST leveres med elmotoren plassert rett foran bakakselen og har derfor bakhjulsdrift. Dette for å gi en optimal vektfordeling og gode kjøreegenskaper. Bilen er allerede testet og utprøvd på nordiske vinterveier og under vanskelige kjøreforhold. ID.3 1ST vil dessverre ikke komme med 4MOTION firehjulstrekk. Det vil sannsynligvis komme senere med neste modell i ID.-serien.

27. Vil det være mulig å forvarme bilen når den ikke står i lader? Og hva med oppvarmet ratt på kalde vinterdager?
ID.3 1ST vil være svært godt tilpasset norske forhold med vinterpakke inkludert oppvarmede vindusspylerdyser, setevarme foran og oppvarmet ratt. Du kan styre oppvarming av kupeen fra sofaen hjemme via en app på mobilen. I tillegg har bilen en avansert og effektiv varmepumpe med et aktivt batterivarme- og batterikjølesystem som optimaliserer batteriets prestasjon under alle kjøreforhold, også i heftige minusgrader.

Levering og produksjon

1. Når kan jeg prøvekjøre bilen?
Prøvekjøring vil være mulig fra tidspunktet når utlevering til de første kundene finner sted.

2. Vil jeg som har forhåndsbestilt være sikret en Volkswagen ID.3 1ST-modell?
Ja, alle kunder med et gyldig kønummer kan bestille én av de tre utstyrsversjonene, avhengig av tilgjengelighet selvfølgelig.

3. Når får jeg bilen min?
Vi estimerer levering av de første spesialutgavene til kundene våre fra sommeren 2020. Alle som har forhåndsbestilt bilen vil få bil i løpet av 2020, uansett kønummer. Du vil bli holdt oppdatert om leveringstid fra kjøpekontrakt er inngått. Vi tar forbehold om at opplysningene om levering kan endres. Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tatt ut biler for internt bruk før de første kundeleveringene starter..

4. Kan jeg selv bestemme leveringsdato?
Volkswagen ID.3 1ST vil være de første bilene som kommer til Norge. Vi vil kontakte deg direkte for å avtale en bestemt leveringsdato.

5. Når starter produksjonen av Volkswagen ID.3 1ST?
Produksjonsstart på denne modellen var 4. november 2019.

6. Hvor mange Volkswagen ID.3 1ST vil produseres totalt?
Det planlegges å produsere totalt 30.000 Volkswagen ID.3 1ST fordelt på 29 europeiske land. Vi anslår at vi får en høy andel av volumet som planlegges på Volkswagen ID.3 1ST til Norge. Totalt planlegger Volkswagen å produsere 100.000 ID.3 i 2020. Det er totalt kommet inn over 37.000 forhåndsbestillinger på ID.3 1ST i Europa.


* Alle priser er veiledende inkl. mva levert Oslo, inkludert vrakpant. Trafikkforsikringsavgift og frakt til forhandler utenfor Oslo kommer i tillegg. Oppgitt avgift er estimert på bil med standardutstyr. Ekstrautstyr kan påvirke tekniske data og avgift. Ta kontakt med forhandler for mer informasjon eller besøk vår bilkonfigurator på www.volkswagen.no for å estimere avgift. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.
Bilene som vises på nettsiden har tyske spesifikasjoner og kan avvike noe fra de bilene som leveres i Norge. Bilene kan også være utstyrt med ekstrautstyr som leveres mot pristillegg.