Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

ID Space Vizzion – Et helt nytt bilkonsept

Oppdatert 21.november 2019

Med ID. SPACE VIZZION utnytter Volkswagen den nye elektriske MEB-plattformen til fulle: Nyskapende design, generøse plassforhold – og en rekkevidde på opptil 590 km (WLTP). Produksjonsmodellen skal lanseres i 2021.

– Den nye ID. SPACE VIZZION løfter uovertruffen fleksibilitet, kompromissløs kvalitet og «GERMAN DESIGN» inn i en ny æra for mobilitet, sier Klaus Bischoff, sjefsdesigner hos Volkswagen.

Studien er basert på Volkswagens modulære plattform for elektriske biler (MEB). Et batteri med 82 kWh bruttokapasitet gir en rekkevidde på opptil 590 km (WLTP). Takket være 4MOTION og en systemeffekt på 250 kW (340 hk), akselererer ID. SPACE VIZZION til 100 km/h på 5,4 sekunder.

Utvendig – rendyrket aerodynamikk

Elektriske biler trenger ingen radiator eller et stort motorrom. Designerne og konstruktørene av ID. SPACE VIZZION har utnyttet denne friheten blant annet til å perfeksjonere aerodynamikken, og dermed gi bilen lenger rekkevidde.

Det markante frontpartiet har åpninger for luftgjennomstrømning. En del av fartsvinden ledes gjennom en åpning mellom frontlyktene, over det ekstremt lave panseret, og målrettet bakover. En annen del av luftstrømmen ledes gjennom de ytre delene av støtfangeren og ut på sidene, også dette for å gi luften en så lett vei som mulig forbi bilen.

Luftgjennomstrømningene i panseret og i støtfangeren til ID. SPACE VIZZION ble definert som et konstruksjonsmål, men er også blitt visuelle høydepunkter i designet til studien.

Innvendig – mye rom for livet på farten

ID. SPACE VIZZION utnytter fordelene til MEB-plattformen til fulle. Takket være de kompakte elektromotorene, og at batteriet er integrert i gulvet, blir plassforholdene mer som i en overklassebil enn i en bil fra mellomklassen.

Mer enn den elektriske drivlinjen gjør ID. SPACE VIZZION til et bærekraftig kjøretøy. Også materialene som er brukt innvendig, er gjennomført med bærekraftige råstoff – for eksempel det nye «AppleSkin®», et kunstig skinn der en del er basert på overskudd fra produksjon av eplejuice. Det finnes dessuten ingen chrome i interiøret til ID. SPACE VIZZION, den er erstattet av en lakk med kromlignende finish.

Innvendig definerer studien en ny standard for intuitiv brukervennlighet med sin heldigitaliserte cockpit. For første gang samles all informasjon som er relevant for kjøringen i et «AR-head-up-display» (AR: Argumented Reality). I stedet for den tradisjonelle cockpiten finnes det her et minidisplay med relevant basisinformasjon.

All informasjon knyttet til underholdning, komfort og online-tjenester er samlet på en estetisk frittstående 15,6-tommers touchskjerm. Annen viktig informasjon formidles intuitivt til sjåføren gjennom «ID. Light» - en interaktiv lyslist mellom A-stolpene.

Konsept med en konkret fremtid

ID. SPACE VIZZION gir en konkret pekepinn på en produksjonsmodell som vil bli lansert i 2021. Bilen vil komme i forskjellige utgaver for Nord-Amerika, Europa og Kina.

Verdenspremieren fant sted i det renommerte «Petersen Automotive Museum» i Los Angeles. Der ble samtidig permanentutstillingen «Building an Electric Future» offisielt åpnet. Volkswagen er partner til museet, og viser i ulike deler av utstillingen ulike fasetter av fremtidige kjøretøy – fra design via konsept, og frem til produksjon.